018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odbojkaši spremni i motivisani za Evropsko prvenstvo

Odbojkaška reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj, od 20. do 29. septembra, igrati u Grupi C u danskom Herningu sa selekcijama Finske, Holandije i Slovenije.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u petak, 20. septembra, u 17 sati protiv Slovenije. Dan kasnije, od 15 sati, protivnik je Holandija, a u nedelju od 18 sati selekcija Finske.

– Ekipe iz naše grupe na papiru ne deluju kao neke koje bi mogle da nas iznenade. Ali, dosta su napredovale proteklih godina. Prva utakmica je važna. Nadam se dobroj igri i pokušaćemo da osvojimo prvo mesto u grupi – istice iskusni Dragan Stanković.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je uveren da je njegova ekipa spremna za predstojeće takmičenje.

– Proteklih meseci smo mnogo radili, hteli smo da radimo više i bolje od drugih. Prvi smo počeli sa pripremama, a da li smo dobro radili pokazaće rezultati. Siguran sam da smo tehnički, taktički i fizički spremni. Entuzijazam i euforija moraju da budu prisutni, svi moraju da osete važnost Evropskog prvenstva i svaki igrač mora da pruži svoj doprinos – rekao je Kolaković.

Za Srbiju će na Prvenstvu Evrope igrati 14 odbojkaša, a na spisku su:

TEHNIČARI: Vlado Petković (Kaleh Mazandaran, Iran) i Nikola Jovović (Fridrihshafen, Nemačka).

KOREKTORI: Saša Starović (Lube Banka Marke Maćerata, Italija) i Aleksandar Atanasijević (Skra Belhatov, Poljska).

LIBERA: Nikola Rosić (Fridrihshafen, Nemačka) i Filip Vujić (Crvena zvezda).

BLOKERI: Dragan Stanković (Lube Banka Marke Maćerata, Italija), Marko Podraščanin (Lube Banka Marke Maćerata, Italija), Milan Rašić (Ach Volej Ljubljana, Slovenija) i Srećko Lisinac (Azs Čestohova, Poljska).

PRIMAČI: Miloš Nikić (Gubernija Nižnji Novgorod, Rusija), Nikola Kovačević (Aseko Rešovija Žešov, Poljska), Marko Ivović (Malije Mili Pjango Ankara, Turska) i Nemanja Petrić (Sir Sejfti Peruđa, Italija).

U Grupi A u Odenzeu igraju: Belorusija, Belgija, Italija i Danska, u Grupi B u Gdanjsku: Francuska, Poljska, Slovačka i Turska, a u Grupi D u Gdinji: Rusija, Nemačka, Češka i Bugarska.

Pobednici četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u osmini finala.

Povezane vesti