018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odbojka: Srbija na svetskom prvenstvu

Komentari: isključeni

Odbojkaši Srbije izborili su plasman na Svetsko prvenstvo. Oni su u 3. kolu kvalifikacionog turnira, u niškoj hali ”Čair”, pobedili Portugaliju sa 3:1, čime su osvojili prvo mesto sa maksimalnih 9 bodova.

Podsetimo, u prva dva kola izabranici selektora Igora Kolakovića maksimalnim rezultatom savladali su Makedoniju i Sloveniju. Inače, Slovenci su u poslednjem kolu pobedili Makedonce sa 3:0 i tako zauzeli drugo mesto sa 6 bodova. Treći su Portugalci sa 3 boda, a poslednja Makedonija bez bodova.

Susret sa Portugalcima, odigran pred 4.000 gledalaca, počeo je neočekivano osvojenim setom za Portugalce rezultatom 25:22. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina, naši odbojkaši su drugi set rešili ubedljivo u svoju korist sa 25:11, i već tada su i teoretski obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo. Naravno, nisu se zadovoljili jednim setom, nego su i naredna dva rešili u svoju korist sa 25:19, odnosno 25:21 i tako u potpunosti opravdali ulogu velikog favorita na niškom turniru. Selektor Kolaković iskoristio je priliku da pruži solidnu minutažu i igračima koji nisu mnogo igrali u prva dva kola. Među onima koji su šansu iskoristili bio je i Nišlija Dušan Petković.

Svetsko prvenstvo održaće se u Poljskoj od 3. do 21. septembra ove godine.

Povezane vesti