018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odata pošta stradalim logorašima

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Danas je obeležena 71. godišnjica od proboja logora na Crvenom krstu. To je, prema rečima predsednika Skupštine Grada prof. dr Mileta Ilića, prilika da se podsetimo prošlosti i odamo počast nastradalima, ali i prilika za mlade da razviju toleranciju. Ilić je najavio i da će rekonstrukcija logora biti završena do kraja godine.

Polaganjem venaca obeležena je 71. godina od proboja logora „Crveni krst“. Predsednik Skupštine Grada prof. dr Mile Ilić rekao je da je ovaj dan prilika da se podsetimo istorije grada i izrazimo poštovanje stradalim logorašima.

Ilić dodaje da će do kraja godine biti i završena rekonstrukcija ovog spomen-kompleksa. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković smatra da je ovo dan kada treba odati poštu stradalima, ali i dan koji treba da bude upozorenje budućim generacijama.

Vence na obeležje stradalima položili su predsednik SG Niša prof. dr Mile Ilić, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, predsednik GO Crveni krst Darko Bulatović, predsednik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković, predstavnici Vojske i policije.

Povezane vesti