018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Odata pošta nastradalima u NATO bombardovanju

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Porodice žrtava rata 1999. godine, predstavnici Grada, Vojske, policije i mnogih udruženja položili su vence na spomen-obeležja na Univerzitetskom trgu, u znak sećanja na nastradale u NATO bombardovanju.

Srbija treba da pristupi konvenciji o zabrani korišćenja kasetnih bombi jer njeni građani ni posle 15 godina nisu bezbedni, rečeno je na komemoraciji.

I posle 15 godina, sa istim osećanjem u duši kao i u proleće 1999. godine, porodice pedeset šestoro poginulih Nišlija položile su cveće na spomenike ispred Banovine. To proleće najbolje pamte i oni koji su bili ranjeni, a kako kažu, rane su još sveže. Srbija još nije potpuno bezbedna od kasetnih bombi koje su bačene tokom rata, kaže Slađan Vučković, penzionisani podoficir koji je ostao bez ruku prilikom eksplozije bombe koju je trebalo da deaktivira.

Osim najbližih, žrtvama rata poštu su odali i predstvavnici Grada, Vojske, policije i raznih udruženja.

U NATO bombardovanju ranjeno je preko 200 Nišlija. Grad je bombardovan 129 puta, 161 avionskom bombom, 324 razorna projektila, 36 kontejnera kasetnih bombi, 71 krstarećom raketom i 8 grafitnih projektila.

Povezane vesti