018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od sutra ponovo topli radijatori

Komentari: isključeni

Toplana u Nišu od sutra ponovo greje. Ovo su najavili predstavnici gradonačelnikovog kabineta, na čiji će nalog toplana preći na mazut, dok se ne normalizuje isporuka gasa. Veći deo Niša, koji je priključen na centralnu toplanu drugi dan je bez grejanja, posle havarije na gasovodu kod Beograda, koji sada radi smanjenim kapacitetom.

Gasovod je eksplodirao u blizini Beograda i zbog toga su smanjene isporuke gasa Nišu. Zbog toga stanovnici delova oko Bulevara Nemanjića, Vizantijskog bulevara, Čaira, Palilule, Ledene stene, drugi dan provode bez grejanja. Kako bi se situacija što pre vratila u normalu, iz Gradske kuće je naloženo toplani da otpočne rad na mazut, za šta je potrebno vreme, pošto sistem na ovaj energent nije radio 3 godine.

Najavljeno je da će gasovod uskoro krenuti da funkcioniše uobičajenim režimom, ali, sa druge strane, Grad nije spreman da čeka. Zbog toga je izdat nalog Gradskoj toplani da pređe na mazut. Mazuta ima u rezervi za narednih 6 do 7 dana, što je sasvim dovoljno.

Iz Gradske kuće je saopšteno da će radijatori Nišlija biti topli od sutra. Kako je ranije saopšteno iz toplane, problem je u isporuci gasa, jer nakon nedavne eksplozije gasovoda kod Beograda, Niš dobija nedovoljne količine gasa.

Povezane vesti