018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od sutra normalizovana nastava u školama bez grejanja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Srednja medicinska škola i Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj banji dobile su lož ulje, a do sutra će normalizovati nastavu koja je nekoliko dana bila prekinuta zbog hladnih učionica.

U Upravi za obrazovanje kažu da je još nekoliko škola pri kraju sa zalihama, ali da nabavka zavisi od uplata iz budžeta.

Učenici Medicinske škole već dva dana nemaju nastavu, jer su im učionice bile hladne. Lož ulje stiglo je oko podneva, a od sutra će nastavu održavati redovno, kaže direktor Svetislav Mladenović. Ova škola dobila je nešto više od 4 tone energenata, čime mogu da se greju 10ak dana. „Miletić Petrol“ koji snabdeva školu nije hteo da ih isporuči dok ne budu plaćene, a ovakve probleme u Medicinskoj školi imali su i prošle zime. Ovu školu trenutno pohađa više od 1200 učenika i bilo bi poželjno da se zgrada priključi na sistem Gradske toplane, kako bi izbegli da ostaje bez grejanja, kaže direktor.

Bez energenata, ali i nastave poslednjih nekoliko dana bila je i OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj banji. Prema rečima direktora Steve Tričkovića, lož ulje je takođe stiglo oko podneva, a već je poslepodnevna smena imala nastavu.

U toku dana energenti su stigli i u škole „Bubanjski heroji“ i „Kole Rašić“ koje su takođe bile bez grejanja, ali nisu prekidale nastavu, rekla je načelnica Uprave za obrazovanje Jelica Velaja i dodala da su i „14. Oktobar“, Njegoš i Čegar pri kraju sa zalihama energenata. Ipak, dodaje, iz Uprave za finansije ne mogu da uplate sav novac odjednom. S obzirom na to da nabavka energenata zavisi od uplata iz Uprave za finansije, a da para u budžetu nema dovoljno, škole koje se greju na ovaj način dobijaće sredsvta kada zalihe budu pri kraju, dodala je Velaja.

Povezane vesti