018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od sledeće nedelje zahlađenje (VIDEO)

Komentari: isključeni

Neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, posledica su vremenskih promena na globalnom nivou, i vrtloga vrelog vazduha koji se podiže iznad Sahare, kažu u niškoj meteorološkoj stanici. I pored toga, od sledeće nedelje već se očekuje zahlađenje, a kako ističu, ova zima će svakako biti hladnija od prethodne dve.

Miholjsko leto i topli i sunčani početak novembra, prijatno je iznenadio građane čitave zemlje. Međutim, kako kažu meteorolozi, takve vremenske prilike ubrzo će smeniti one prave jesenje temperature.

Iako je u medijima bilo dosta različitih predviđanja i nagađanja temperatura koje nas čekaju ove zime, u niškoj meteorološkoj stanici tvrde da to svakako neće biti ekstremni vremenski uslovi, ali da će predstojeća zima svakako biti hladnije u odnosu na prethodne dve.

Britanski meteorolozi su predvideli „arktičku” zimu koja će biti najhladnija u poslednjih 100 godina. Međutim, naši kažu da dolazeća zima neće biti baš tako „kataklizmična”. Podsećanja radi, zima 2011/2012. je jedna od najhladnijih u skorašnje vreme. Talas hladnoće zahvatio je celu centralnu i istočnu Evropu početkom januara i temperature nisu išle iznad 0 stepeni Celzijusa više od jednog meseca.