018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od septembra nov način prodaje karata u gradskom prevozu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Početkom septembra kondukteri u gradskom autobuskom prevozu prodavaće karte koje će novim elektronskim uređajima štampati na licu mesta u vidu fiskalnog računa. Na taj način biće sprečena mogućnost prodaje jedne iste karte više puta, zbog čega su pojedini kondukteri dobili otkaz.

Štampanjem na licu mesta, autobuske karte će biti obeležene sa nekoliko parametara, čime će biti sprečena zloupotreba njihove prodaje. Tender za najboljeg ponuđača biće okončan za dva dana.

Aparati za štampanje karata koštaće deset miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradske kase. Kondukter koji zloupotrebljava svoje radno mesto, po novoj odluci o gradskom javnom prevozu, biće sankcionisan novčanom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara.

Mnogi sugrađani žale se i na kašnjenje autobusa na pojedinim linijama. Takva pojava, međutima, ove godine smanjena je u odnosu na prošlu, tvrde u Direkciji.

Zbog, kako kažu, nedovoljno polazaka, meštani Medoševca i Gornjeg Međurova traže pojačanje broja autobusa na tim linijama. Petronijević ističe da je Direkcija za javni gradski prevoz uvek izlazila u susret korisnicma, ali isključivo ako su razlozi opravdani i ako ih je, u formi građanske inicijative, podneo predsednik opštine na čijoj se teritoriji selo nalazi.

Povezane vesti