018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od septembra maksimalno sat vremena čekanja na pregled u Domu zdravlja (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Od septembra će pacijenti čekati maksimalno sat vremena na preglede kod lekara opšte prakse u Domu zdravlja, jer će rukovodstvo ove ustanove strože kontrolisati lekare.
Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan uverava da ni sada nema dužih čekanja, iako lekari u proseku pregledaju 50 pacijenata dnevno.
Matični broj svakog pacijenta koji preda knjižicu na neki od šaltera Doma zdravlja ulazi u sistem i beleži se vreme kada je došao na pregled. Ukoliko pacijent čeka duže od sat vremena, alarmira se rukovodstvo ove zdravstvene ustanove, a kako kaže direktor Milorad Jerkan, od septembra će ove kontrole biti rigoroznije.
Sa 70 lekara manje u odnosu na pre nekoliko godina, zaposleni u Domu zdravlja se, kažu, trude da pruže najkvalitetniju zdravstvenu uslugu pacijentima.Oni dnevno pregledaju, u proseku, 50 pacijenata.
Ovo je period kada se, zbog visokih temperatura, ljudi česće javljaju lekaru, a više terenskih poziva imaju i u Hitnoj pomoći. Zato je savet lekara – ne izlaziti vani bez preke potrebe u najtoplije doba dana, a ukoliko morate da izađete, obucite što laganiju odeću od prirodnih materijala i sa sobom obavezno nosite flašicu vode.