018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od 25.maja još četiri javne česme (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Još 4 javne česme bi trebalo da budu puštene u rad od ponedeljka, kažu u niškom vodovodu. Tada će raditi ukupno 12 česama na teritoriji gradske opštine Medijana od ukupno 18 za koje je opština nadležna. I dalje ne radi česma na trgu Kralja Milana koja je u nadležnosti javno-komunalnog preduzeća “Naissus”.
Toplo vreme i sve češće manifestacije na otvorenom izvode Nišlije na ulice i gradske trgove. Ipak, i dalje ne rade sve javne česme, a pojedini građani su se požalili i na nedostatak javne česme u Tvrđavi gde je prethodnog vikenda održana izložba pasa. Kako kažu, neki su čak morali da kupuju flaširanu vodu za pse, jer ni jedna česma u užem centru ne radi.
Iz gradske opštine Medijana koja je nadležna za 18 česama na svojoj teritoriji nismo uspeli da dobijemo informacije kada će sve česme biti u funkciji. Za sada radi samo njih 8, a od ponedeljka bi trebalo da poteče voda sa još 4, kažu u vodovodu. Oni su od opštine dobili zahtev za puštanje u rad česama burence kod Palilulske rampe, u ulici Nikole Pašića preko puta Gradske uprave, na Trgu Patrijarha Pavla kod Pozorišta lutaka i Trebinjske česme kod Doma zdravlja, koja, kako smo imali priliku da se uverimo, i sada radi. Ipak, pre puštanja vode, kažu u vodovodu, Institut za javno zdravlje mora da analizira njenu ispravnost.