018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od početka godine skuplje grejanje (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Od počertka naredne godine Nišlije će plaćati grejanje po višoj tarifi. Fiksni deo biće skuplji za 1,84 dinara po kvadratu. Na takvu odluku nadzornog odbora Gradske Toplane saglasnost je dalo Gradsko Veće.
Pored fiksnog dela poskupeće i varijabilni, i to za 0,31 dinar po kilovat satu. Razlog, poskupljenje gasa, kao i izjednačavanje tarifnih koeficjenata korisnika stambenog i poslovnog prostora.

Usvojen je i predlog iz Regionalnog centra za upravljanje otpadom Keles, čime će 7 okolnih Opstina i Grad Niš, trajno rešiti problem odlaganja otpada. Najbolji ponuđač za izgradnju ove investicije vredne 50 miliona evra biće poznat do jula naredne godine. Usvojen je i predlo plana na osnovu kojeg će u proleće naredne godine početi igradnja odmorišta Trupale, najvećeg na koridoru 10 u blizini motela Nais. Naplatne rampe biće izmeštene a naplatu putarine zameniće vinjete. Odmorište sa parkingom, stanicom hitne pomoći, hotelima i prodavnicama prostiraće se na površini od 7,17 ha.
Većnici su usvoljili i akcioni plan održivog razvoja grada u narednih 5 godina, koji pre svega podrazumeva komunalno opremanje novih industrijskih zona. Data je saglasnost i da Direkcija za javni gradski prevoz preuzme od Aerodroma 10 autobusa jer će ona ubuduće obezbeđivati prevoz putnika na liniji br 4. Usvojeni su i programi poslovanja Javno Komunalnih preduzeca i Ustanova. Zavodu za urbanizam, koji ima 19 rukovodilaca, nalozeno je da broj zaposlenih smanji za polovinu.