018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od napada vuka spasao ga mobilni telefon

Od:
Komentari: isključeni

GORNJI MILANOVAC – Stanovnik gornjomilanovačkog sela Družetići, Miloš Babić ispricao je danas Tanjugu da ga je svetlo sa mobilnog telefona spaslo skoro sigurnog napada vuka koji ga je „presreo“ na planini Maljen, kada se u zoru vraćao svojoj kući ispod Riora.
„Konačio sam kod prijatelja pa sam poranio oko pola pet i krenuo prema kolibi da pustim jagnjad kada je pred mene, na pola puta do kuće, iskočio kurjak. Presekao sam se, nisam osećao noge, bio je izuzetno veliki i gledao me pravo u oči, spreman za napad“, ispričao je Miloš.
To što je počeo da viče i zapomaže, dodao je, nije mu pomoglo, vuk se nije pomerao, a onda je iz džepa izvadio mobilni telefon, jer nikakvo oružje nije imao.
„Vuka je izgleda uplašilo svetlo sa telefona. Tada se pomerio, podvio rep i pobegao u žbunje. Ne znam kako sam došao do kuće, ali takav strah nikad nisam osetio“, priznaje Babić.
Babić je inače na toj strani planine Maljena jedini stanovnik, prvi komšija mu je Vukosav Tolić, koji živi kod Mokre pećine ispod Ravne Gore, na sat i po hoda od Miloševe kuće.

Tanjug 09.02.2015 12:09
Foto www.freeimages.com/Nafrea