018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od marta selektovano odlaganje otpada (VIDEO)

Stanovnici opština Palilula i Medijana će u narednom periodu dobiti kante za odlaganje čvrstog otpada koji je moguće reciklirati. Ovaj projekat, vredan oko 480 000 evra, JKP Medijana realizoviće, kako najavljuju, do kraja marta.
Plastiku, metal, staklo, papir i karton će od marta građani odlagati u posebne kante za selektovanje otpada. Ovo je projekat preko granične saradnje koju je realizovalo javno komunalno preduzeće Medijana, a zahvaljujući njemu Niš će bit prvi grad u Srbiji koji na ovaj način selektuje komunalni otpad.
Ovim projektom bi se ispoštovale direktive Evropske unije o selekciji komunalnog otpada, koji uključuje četiri koraka, prevenciju, selekciju, reciklažu i deponovanje. Predsednici opština Palilula i Medijana, smatraju da će ovakav način odlaganja otpada mnogo značiti za opštine a i za sam grad.
Druga faza projekta je podela kesa koje će biti namenjene stambenim zgradama, dok su ove kante namenjene privatnim domaćinstvima. Iz JKP Medijana se, kako kažu nadaju da će uskoro drugim projektima biti obuhvaćene sve opštine. Podsećamo, do 2020. godine 70% ovakvog otpada biće reciklirano.

  • http://www.dverisrpske.com/ Двери Ниша

    Коначно неки помак. Искрено се надамо да није потемкиновског карактера и да ће следећи корак бити организација једног озбиљног рециклажног центра који нам је свима у овом граду заиста неопходан. У овом циљу ће свака власт у Нишу од нас имати пуну подршку.