018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od danas u Nišu “prvaci sveta”

Od:
Komentari: isključeni

Dugo iščekivani film, Bićemo prvaci sveta, stigao je i u niške bioskopske sale a Nšlijama će se večeras, na svečanoj premijeri u bioskopu Vilin grad, pokloniti deo glumačke ekipe. Ovo filmsko ostvarenje podsetiće nas na vrednosti iz ranijih vremena koje s godinama nismo izgubili i na ljude koje su ta vremena stvarali, kaže reditelj filma Darko Bajić.
Kada se mnogo sanja, kada se mnogo želi I kada se mnogo veruje tada se može sve. Ovo je poruka koju će ekipa filma Bićemo prvaci sveta pokušati da prenese na sve ljubitelje filma i košarke. Odajući priznanje onima koji su krojili sportsku istoriju ovaj film će podsetiti nove generacije kako se trebaju boriti za ostvarenje svojih želja.
Ovo filmsko ostvarenje govori o osnivačima čuvene „jugolsovenske škole košarke“ i prvoj zlatnoj medalji na Prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine. Uloge pionira naše košarke, Nebojše Popovića, Bore Stankovića, Radomira Šapera i Aleksandra Nikolića, poverene su mladim glumcima koji kažu da im je igranje i pripremanje za ulogu predstavljao veliki izazov ali i zadovoljstvo.
Osim glavnih uloga koje igradju Strahinja Blažić, Miloš Biković, Akejsandar Radojičić I Marko Janketić, sportski duh sedamdesetih godina pokušaće da dočaraju i Sergej Trifunović, Dejan Dedić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Stefan Kapičić, Krešimir Petar Ćosić i drugi. U filmu je učestvovalo više od stotinu glumaca i preko devet hiljada statista, prikazuje se redovno na repertoarima niških bioskopa.