018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od danas reprogram starog duga za utrošenu struju

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Građani Srbije od danas će imati prilike da reprogramiraju stari dug za električnu energiju, uz otpis kamate za 2012. godinu, kažu u Privrednom društvu „Jugoistok“. U zavisnosti od visine duga, on se može plaćati na 3 do 24 rate. Ipak, pravo na ovu povlasticu imaće samo oni koji su izmirili dugovanja za 2013. godinu.

Kupci koji će imati mogućnost da reprogramiraju stari dug biće obavešteni na kućnu adresu najkasnije do sredine marta. Pravo na reprogram starog duga imaće oni koji do 31. marta podnesu zahtev za zaključenje sporazuma, a da su prethodno izmirili sva dugovanja za 2013. godinu. Ovi uslovi važe i za domaćinstva i za privredu, kaže direktor Direkcije za trgovinu električnom energijom u Privrednom društvu «Jugoistok» Zoran Radenković.

Na konkretnom primeru to bi značilo da ako neko duguje 500.000 dinara za struju, njemu će po potpisivanju sporazuma biti otpisano oko 80.000 dinara na ime kamate za 2012. Nakon toga se taj dug deli na 12 jednakih rata, što znači da će onaj ko potpiše takav sporazum svakog meseca morati da uplaćuje 35.000 dinara, uz obavezu da izmiruje dugovanja za tekuću potrošnju. Ukoliko kupac ne izmiri dve uzastopne rate reprogramiranog duga, sporazum se automatski raskida, a kamate se vraćaju. U «Jugoistoku», takođe, napominju da za vreme trajanja sporazuma o reprogramu, kupci će biti zaštićeni od isključenja.

Povezane vesti