018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od danas novi sistem javnog prevoza (VIDEO)

Od danas u Nišu važi novi sistem javnog prevoza koji će u saobraćajnom špicu raspolagati sa 115 autobusa. Osnovne karakteristike bice tacnost i udobnost,a cene karata neće biti menjane-poručuju iz Direkcije za Javni gradski prevoz.

Osnovne izmene jesu da će na liniji br. 3 Brzi Brod – Naselje Ratko Jović autobusi u špicevima saobraćati do fabrike „Džonson Elektrik“, „Velproa“ i Aerodoroma. Novouvedena linija 9 putnike će prevoziti od Mokranjčeve do naselja Branko Bjegović. Linija br. 11 Medoševac – Mokranjčeva je ukinuta, a taj deo trase biće pokriven većim brojem polazaka na relaciji Niš – Popovac. Kružna Linija br. 34 prevozi korisnike na relaciji Tehnički fakulteti – Autobuska i Železnička stanica. U Direkciji za javni gradski prevoz, pre svega, insistiraju na redovnosti odlazaka i polazaka

Uvođenjem novih autobusa, starost voznog parka sa 6,1 pala je na pet i po godina.Od ukpnog broja, 70 odsto autobusa je niskopodndno. Grad više ne plaća konduktere, pa će biti znatne uštede u gradskoj kasi.

Sa prevoznicima Niš Ekspresom i Aerodromom Niš Direkcija je sklopila ugovor na 5 godina, dok sa požarevackom Arivom Litas i beogradskim Ćurdićem na 3 meseca, jer su Republičkoj komisiji za javno-privatno partnerstvo, uložili žalbe na pakete linija 2 i 3.

Svaku nepravilnost u gradskom prevozu,građani će moći da prijavljuju Direkciji za javni gradski prevoz. Sankcije su isključenje autobusa i novčana kazna za prevoznika od 50 do 100.000 dinara. Bahatost i neljubaznost na radnom mestu kontrolora može koštati 50.000 dinara, dok za vožnju bez kupljene karte, građani plaćaju kaznu od 1000 dinara.

Povezane vesti