018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od danas i u Aleksincu vanredna situacija [UPD]

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Od 11 opština u Srbiji u kojima je proglašena vanredna situacija, četiri su sa područja Nišavskog okruga. Reč je o Svrljigu, Gadžinom Hanu, Doljevcu i, od danas, Aleksincu, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije. Koliku su štetu nanele poplave i dalje se procenjuje, a najbitnije je da nema ljudskih žrtava niti povređenih u bujiucama.

Od 11 opština u Srbiji u kojima je proglašena vanredna situacija, četiri su sa područja Nišavskog okruga. Reč je o Svrljigu, Gadžinom Hanu, Doljevcu I, od danas, Aleksincu, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije. Koliku su štetu nanele poplave i dalje se procenjuje, a najbitnije je da nema ljudskih žrtava niti povređenih u bujiucama.

U nedelju je vanredna situacija proglašena u Gadžinom Hanu, Svrljigu i Doljevcu, a od ponedeljka se na toj listi našao i Aleksinac.

Prethodnih dana vojska, žandarmerija i vatrogasci imali su pune ruke posla, a najbitnije je da nema ljudskih žrtava niti povređenih u bujicama. Šteta se još procenjuje, a najdramatičnija situacija je na području Doljevca gde su poplave upropastile skoro 500 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Za ovakvu situaciju smo u velikoj meri krivi I mi sami, tvrdi šef Štaba za vanredne situacije Žarko Ranković. Ranković očekuje da se po ovom pitanju nadležne inspekcije aktiviraju, a oni koji zagađuju reke budu adekvatno kažnjeni.

 

 

Povezane vesti