018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od 7. Novembra 10. Festival Slobodna zona (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Jubilarni 10. Filmski festival Slobodna zona istovremeno će biti održan od 7. do 12. novembra u Nišu, Beogradu i Novom Sadu.

Prvo veče festivala biće u Vilinom gradu i rezervisano je za projekciju dokumentarnog filma “20 000 dana na Zemlji” koji prikazuje život internacionalne zvezde Nik Kejva. Ostalih 10 projekcija, po ceni od 100 dinara, biće u Niškom kulturnom centru.

10 filmski festival Slobodna zona pored noviteta ljubiteljima dokumentaraca nudi i najbolje filmove iz protekle sezone, uključujući pobednike svetskih festivala i miljenike publike. Svečano otvaranje zakazano je za 7. novembar u Vilinom gradu od 20 sati, a karta za projekciju Ijana Forsajta i Džejn Polarada košta 260 dinara.

Kao i prethodih godina, publika će glasati za najbolje filmove, a ponovo će biti dodeljena i nagrada za najbolju recenziju jednog od filmova sa festivala. Kao posebno iznenađenje za sve posetioce Slobodna zona organizuje i nagradni konkurs Fotkaj za jubilej u kojem će dodeliti karte za 11 filmskih projekcija.

Organizatori najavljuju da će od sledeće godine festival uvek biti u novembru, istovremeno u Nišu i Beogradu, dok se u našem gradu planira da jednom mesečno bude organizovan takozvani ‘’dokumentarni četvrtak’’.