018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od 26 kandidata za direktora RTS, eliminisano 12

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Od 26 kandidata koliko se prijavilo za mesto direktora RTS-a, nakon današnje sednice Upravnog odbora Javnog servisa, iz konkurencije je ispalo 12 kandidata koji nisu imali potpunu dokumentaciju, rekao je Tanjugu predsednik UO RTS-a Zoran Popović.
„Od 26 kandidata, 12 ima nepotpunu dokumentaciju. Pet kandidata je podnelo potpunu dokumentaciju, ali bi neke od dokaza morali da proverimo kako bi bili sigurni da potpuno odgovaraju uslovima konkursa, a devet kandidata je podnelo potpunu dokumentaciju“, rekao je Popović Tanjugu.
Upitan za prijave bivšeg direktora RTS-a Aleksandra Crkvenjakova i gradonačelnika Zaječara Saše Mirkovića, on je rekao da je Crkvenjakov podneo validnu prijavu, dok Mirkovićeva spada u onih pet koje je potrebno proveriti.
Kada će provera biti gotova, prema njegovim rečima, zavisi od pravnih službi, a očekuje da će to biti za nekoliko dana.
Kandidati čije su prijave ispunile formalne uslove su Aleksandar Crkvenjakov, Dragan Đukić, Sandra Keser, Emin Golubović, Vilibald Erić, Dragan Karadžić, Aleksandar Avramović, Dragan Bujošević i Aleksandar Milutinović.
Kandidati čije će prijave dodatno biti proverene su Mladen Dražetin, Stanko Crnobrnja, Saša Mirković, Branislav Guzina i Milan Nikolić.
Kandidati čije su prijave odbačene kao one koje ne ispunjavaju formalne uslove su Aleksandar Kržavac, Filip Mladenović, Svetislav Nedeljković, Predrag Maksimović, Slobodan Orlić, Miloš Tanasković, Mioljub Krsmanović, Miodrag Popov, Igor Mihaić, Mihajlo Rabrenović, Dejan Stanković i Zoran Kusovac.
Na čelu RTS-a se kao vršilac dužnosti nalazi Nikola Mirkov, koji je na tu funkciju došao posle iznenadne smrti tadašnjeg direktora Aleksandra Tijanića, krajem oktobra 2013. godine.
Tanjug 23.03.2015 20:38