018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od 1. marta novi brojevi taksi službi

Komentari: isključeni
Tagovi:

Iako je NTV već objavljivao, ima i onih koji ne znaju – od 1. januara promenjeni su brojevi hitnih službi i servisa u Srbiji. Sada se hitna pomoć, policija, vatrogasci, pomoć na putu i slični, pozivaju tako što se pre starog broja ukuca jedinica, i to važi za sve kratke kodove, u skladu sa evropskim propisima. Od 1. marta na novom broju dobićete i taksi prevoznike.

Do kraja prošle godine i novi i stari, sada samo novi. Pri pozivanju službi hitne pomoći, vatrogasaca i policije, ispred dobro poznatih dvocifrenih brojeva 94, 93 i 92, potrebno je dodati broj 1.

Još jedna informacija za Nišlije – od 1. marta i za sva taksi udruženja, čiji su brojevi bili četvorocifreni, na početku treba staviti jedinicu, a za poziv vam više nije potreban pozivni broj 018. Ovaj broj je jedinstven za celu Srbiju – čak iako zovete iz Subotice, dobićete taksi u Nišu.
Podsetimo, brojevi su promenjeni prošle godine, a pomoćnica direktora Ratel-a Mirjana Arsekić Kraković rekla je da je nova numeracija urađena, kako bi se brojevi uskladili sa Zakonom o elektronskim komunikacijama i sa kratkim kodovima u Evropskoj uniji.

Povezane vesti