018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od 1. marta niški osnovci se besplatno voze u gradskom prevozu (VIDEO)

Niš će se zadužiti 2 milijarde dinara kako bi refinansirao ranije kredite i izgradio kolektore i sredio industrijske zone, odlućilo je gradsko veće. Osim toga, većnici su usvojili odluku da se od 1. marta niški osnovci besplatno voze u gradskom prevozom.
Za završetak Humskog kolektora i izgradnju Popovačkog i Medoševačkog kolektora grad će podići kredit od 800 miliona dinara.
Ova sredstva biće utrošena i za rekonstrukciju zatvorenog bazena SC Čair kao i za završetak izgradnje bazena na otvorenom. Izgradnja pojednih ulica koja je počela još 2006. biće završena a oko 200 miliona dinara biće uloženo u izgradnju seoskih puteva. Za refinansiranje ranijih kredita grad će se zadužiti još milijardu i 200 miliona dinara. Kredite ćemo otplaćivati 10 godina, sa grejs peri0dom do 2 godine, rekao je gradonačelnik Perišić.
Gradsko veće odlučilo je i da svi osnovci koji stanuju i školuju se u Nišu, mogu besplatno da se voze gradskim prevozom. Legitimacija koju mogu da izvade od 1. marta važiće do kraja avgusta. Sledeću će moći da pribave početkom naredne školske godine i ona će važiti godinu dana.
Legitimacija za karticu koštaće 200 dinara, a za besplatan prevoz đacima će biti potrebna potvrda o pohađanju osnovne škole, đačka knjižica na uvid i fotografija.

  • Violeta

    Posto je trenutno aktuelna prica o besplatnim autobuskim kartama za djake OSNOVCE, molim Vas, nije mi jasno , zasto djaci srednjoskolci nisu deca, po odluci tih gradskih vecnika koji su izglasali i odlucili, da besplatan prevoz imaju samo osnovci. Nerazumem, nije mi jasno, pa Vas molim , da pitate, zasto je to tako? Jer, svi dobro znamo da osnovci, idu u osnovnu skolu najblizu, u svom kraju, naselju… i da toj deci ne treba autobus da stignu do skole. Mozda u gradu ima 200 ili 300 osnovaca koji putuju do svoje osnovne skole. U redu. treba i njima . Ali ne razumem zasto je to pravo uskraceno srednjoskolcima koji do odredista svoje strednje skole, ne retko promene i dva autobusa. i jos jednomn, zasto su osnovci deca, a srednjoskolci nisu deca? i to je vrlo diskutabilno pitanje, i licno mislim da se ovde radi o DISKRIMINACIJI DECE! A znamo da je to krivicno delo, i da je nasim zakonom i Ustavom zabranjeno! A u tom istom Ustavu , zakonu pise da su svi deca do svoje navrsene 18. godine!!!

    Pozdrav od Violete!