018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Od 1. aprila na snazi Uredba o energetski zaštićenom kupcu

Komentari: isključeni
Tagovi:

Jedna četvoročlana porodica koja racionalno troši električnu energiju, može da uštedi od 500 do 1100 dinara za mesec dana, rečeno je na konferenciji za novinare u niškoj Elektrodistribuciji, povodom Uredbe o energetski zaštićenom kupcu, koja će se primenjivati od 1. aprila.

Od prvog aprila 2013. godine prestaje da važi Odluka o popustu prilikom plaćanja električne energije, jer će domaćinstva, koja se nalaze u posebnom materijalnom stanju, svoje pravo na popuste prilikom plaćanja struje sada ostvarivati na osnovu Uredbe o energetski zaštićenom kupcu.

Suština Uredbe je da se domaćinstvima, koja mogu steći status energetski zaštićenog kupca, omogući da, po povoljnim uslovima, preuzimaju određene količine električne energije, da je racionalno troše i da, u skladu sa svojim mesečnim primanjima, redovno izmiruju račune.

U Privrednom društvu za distribuciju električne energije „Jugoistok“ ističu da se prava iz Uredbe ostvaruju u proceduri pred nadležnim organom lokalne samouprave za socijalna pitanja, a ne na šalterima Elektrodistribucije, i da se popust ne odnosi na fiksni deo, odnsno obračunsku snagu i naknadu za merno mesto.

Povezane vesti