018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Očišćeno izletište na Kameničkom visu

Komentari: isključeni

Gradska opština Pantelej nastavila je akciju čišćenja i uređenja izletišta i prilaznih puteva na svojoj teritoriji.

-Očuvanje prirode jedan je od prioriteta opštine, radi izletnika, ali i radi turista koji dolaze u Niš, te će opština ovakve aktivnosti sprovoditi kad god za to bude bilo potrebe - kaže predsednik, Srđan Savić.

U susret praznicima, koje većina Nišlija provodi na nekom od izletišta u okolini grada, GO Pantelej započela je akciju čišćenja divljih deponija i smetlišta na svojoj teritoriji. Volonteri iz ekoloških udruženja i nadležna javna preduzeća danas su sređivali jedno od najpopularnijih izletišta, Kamenički vis.

Izletišta u okolini Niša za vreme praznika, svake godine mesto su okupljanja velikog broja građana, a opština se potrudila da im boravak protekne  u zdravom okruženju.

Uređenju Kameničkog visa su se, pored rukovodstva i zaposlenih u opštini, pridružili i radnici angažovani za javne radove, koje opština finansira. Savić dodaje da se slične akcije planiraju i posle praznika, jer je važno da se kod ljudi probudi svest o očuvanju životne sredine, jer se tako sprečava i nastanak novih deponija.

Povezane vesti