018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Očišćene kritične deonice (VIDEO)

Komentari: isključeni

Završeni su svi radovi na uređenju korita voda drugog reda na području Niša, saopštavaju iz Uprave za poljoprivredu i razvoj sela. Kako niške oranice i domaćinstva ne bi bile potopljene na proleće, u okviru operativnog plana odbrana od poplava, očišćeno je sedam manjih potoka i intervenisano na nakritičnijim deonicama u dužini od ukupno 1600 metara.

Ovogodišnji operativni plan za odbranu od poplava za teritoriju Republike Srbije obuhvata sve vode prvog reda, odnosno sve velike reke preko 3.500 km nasipa i drugih zaštitnih objekata, 58 brana sa akumulacijama, 413 hidro-melioracionih sistema u javnoj svojini sa preko 28.000 kilometara kanalske mreže i brojnim crpnim stanicama. Nedavno je Javno-vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ potpisalo memorandum i o učešću u projektu „Čista Morava, zdrava Srbija“

U međuvremenu Grad Niš, preko Uprave za poljoprivredu izdvojio je sredstva za čišćenje korita voda drugog reda i uređena su korita Rujničkog, Humskog, Mramorskog i Breničkog potoka, kao i korita Matejevačke, Jelašničke i Malčanske reke.

Povezane vesti