018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Očišćene deponije u Sečanici

Komentari: isključeni
Tagovi:

Radnici JKP „Mediana“ i meštani Sečanice zajedničkim naporima uklonili su divlje deponije na ulazu u selo i kod groblja, koje su predstavljale ekološku pretnju za sve koji žive u ovom mestu. Ujedno, ovo selo nadomak Niša biće uvedeno u organizovani sistem odvoza smeća, što će sprečiti dalje nastajanje sličnih deponija.

Otpad i šut sa kojim su se meštani sela Sečanica godinama borili, uklonjen je sa prilaza selu, a umesto deponije, ovaj predeo sada je zdraviji za sve žitelje. Zajedničkim naporima radnika JKP „Mediana“, a na inicijativu samih meštana, u Sečanici više nema opasnosti po zdravlje ljudi.

Iz JKP „Mediana“ poručuju da sa ovakvim akcijama neće stati ni u narednom periodu, dok sva sela ne budu uvedena u sistem organizovanog odvoza smeća.

U prethodnih nekoliko godina, broj depononija se u Nišu znatno smanjio, ali je potrebno i dalje apelovati na građane, kako bi se svest o zdravom okruženju i zaštiti prirode podigla na što veći nivo. Time bismo, osim uštede novca, obezbedili i zdraviju životnu sredinu za buduće generacije.

 

 

Povezane vesti