018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Obuka zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Kako bi ustanove pružile što bolju podršku ugroženim društvenim grupama mora da postoji saradnja zaposlenih u tim ustanovama, ali i njihovo osnaživanje. Zato je u Nišu organizovana dvodnevna obuka za profesionalce koji pružaju usluge u oblasti socijalne zaštite.

Deci i porodicama koje se nalaze u teškoj situaciji i čijim se problemima bave određene ustanove treba pružiti što bolju podršku i pomoć. Upravo zato je saradnja ovakvih ustanova u lokalnoj zajednici važna, ali je neophodno i da oni koji rade sa ugroženim grupama budu osnaženi kako bi bolje radili. Za njih se sa tim ciljem održava obuka koju su u okviru projekta „Pružanje lokalno zasnovanih usluga ranjivim i marginalizovanim društvenim grupama“ organizovali fondacija „SOS dečija sela Srbija“ i „Centar za podršku porodici „Putokaz“

Deci koja izlaze iz sistema socijalne zaštite Centar za porodični smeštaj i usvojenje nije uvek u stanju da pokrije potrebe poput zaposlenja ili smeštaja. Iz centra kažu da su zaposlenima ovakve obuke veoma značajne, ali da ni to nije dovoljno da bi se pružila bolja podrška i pomoć njihovim korisnicima.

Korisnika Centra za porodični smeštaj i usvojenje ima sve više. Trenutno ih je oko 660 iz pet okruga koje centar pokriva. Potrebe za podrškom, i korisnicima i zaposlenima koji sa njima rade, su stalne. Projekat „Pružanje lokalno zasnovanih usluga ranjivim i marginalizovanim društvenim grupama“ sprovodi fondacija „SOS dečija sela Srbija“ uz podršku SOS dečija sela Holandija i Bugarska, grada Niša, Centra za socijalni rad “Sveti Sava“ I centra za porodični smeštaj i usvojenje. Projekat finansira Evropske unije.

Povezane vesti