018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Obroci iz Narodne kuhinje i za druge ugrožene Nišlije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Posle sastanka predstavnika Grada, Studentskog centra i Crvenog krsta dogovoreno je da se na mesečnom nivou ažuriraju podaci korisnika Narodne kuhinje, kako se hrana ne bi bacala, rekao je za NTV gradski većnik Branislav Ranđelović.

Ukoliko bude viškova kuvanih obroka, narednih dana otvoriće se još jedan punkt, najverovatnije pri Crvenom krstu gde će se prema listi Centra za socijalni rad hrana deliti i drugim socijalno ugroženim Nišlijama.

Umesto 2.500 korisnika Narodne kuhinje, od 1. oktobra tople obroke preuzima oko 600 Nišlija. Na taj način, prema informacijama Crvenog krsta, propada oko 2000 obroka. Problemi oko funkcionisanja Narodne kuhinje biće prevaziđeni, potvrdio je posle sastanka predstavnika Studentskog centra, Crvenog krsta, resorne uprave i Centra za socijalni rad, gradski većnik Branislav Ranđelović

Ukoliko se dogodi da korisnici Narodne kuhinje ne preuzmu obroke koji im pripadaju, Ranđelović najavljuje će se otvoriti još jedan punkt, najverovatnije pri Crvenom krstu, gde će se prema listi Centra za socijalni rad hrana deliti i drugim socijalno ugroženim Nišlijama.

Studentski centar je 1. oktobra počeo da priprema kuvana jela za 2500 radno nesposobnih Nišlija. Tako će biti do marta 2015, jer je rebalansom gradskog budžeta predviđeno još 20 miliona dinara za socijalu.

 

 

Povezane vesti