018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Oblačno sa slabim snegom

Komentari: isključeni
Tagovi:

U Srbiji danas oblačno sa snegom. Više padavina očekuje se pre podne uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Krajem dana smanjenje oblačnosti. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 0 do 4 stepena. Za sledeću nedelju se očekuje da temperature budu prosečne za ovo doba godine, uz povremene padavine pretežno u planinskim predelima. U Srbiji sutra ujutru mraz, ponegde i maglovito, na jugoistoku oblačno sa slabim snegom. Tokom dana u svim predelima pretežno sunčano i malo toplije. Minimalna temperatura od -7 do -3, maksimalna dnevna od 1 do 6 stepeni. U utorak i sredu u Srbiji umereno do potpuno oblačno, toplo i vetrovito. U utorak se slaba kiša očekuje uglavnom u severnim i zapadnim predelima, a u sredu i u ostalim predelima. Sneg će padati samo na višim planinama

Na putevima Srbije jutros su kolovozi vlažni i snega ima na putevima do pet centimetara, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je JP ““Putevi Srbije““, na osnovu izveštaja štaba Zimske službe. Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do 5cm, obavezna je zimska oprema i preporučuje se oprezna vožnja. Snega do pet centimetara ima na autoputevima, državnim putevima prvog prioriteta, na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima.

Zbog odrona na auto-putu kod Aleksinca, izmenjen je režim saobraćaja ka Beogradu. Saobraćaj između Niša i Aleksinca, u smeru ka Beogradu preusmerava se u brzu traku smera Beograd – Niš, dvosmerno u dužini od 3,5 kilometara.

Povezane vesti