018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Objavljen prvi poziv za zajedničke projekte IPA prekograničnog programa (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Nišu je predstavljen Interreg IPA program prekogranične saradnje Srbija – Bugarska putem kojeg je opredeljeno 12,6 miliona evra za projekte iz oblasti održivog turizma, mladih i zaštite životne sredine. U planu je da bar jednim projektom zajednički konkurišu gradovi Niš I Sofija, a konkurs je otvoren do 18. januara 2016.
Sa ciljem otvaranja novih radnih mesta, ekonomskog razvoja i, opšte uzev, poboljšanja saradnje Srbije i Bugarske, objavljen je prvi poziv za zajedničke projekte IPA prekograničnog programa.
Ukupna vrednost programa prekogranične saradnje je 34 miliona evra, dok je za projekte u okviru Prvog javnog poziva predviđen 12 milionai i 600 hiljada evra.
Predstavljanju IPA programa održanom u Gradskoj kući u Nišu prisustvovali su predstavnici nevladinog sektora, opština sa jugoistoka Srbije, gradskih institucija i samog Grada. U planu je bar jedan zajednički projekat Niša I Sofije kojim će aplicirati za sredstva iz predpristupnog fonda.
U okviru IPA programa prekogranične saradnje Bugarska–Srbija je od 2007. do 2013. godine realizovano 155 projekata, ukupne vrednosti od oko 35 miliona evra.