018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Obezbeđen posao za „Vagonku“

Komentari: isključeni

Niška fabrika MIN Vagonka, zahvaljujući naporima Grada, dobila je novi ugovor sa Železnicama Srbije, vredan dvesta miliona dinara. Ovim će za sve radnike biti obezbeđen posao i redovni prihodi, a Grad će se truditi da posao obezbedi i za ostale niške firme koje imaju mogućnost proizvodnje, istakao je narodni poslanik Branislav Jovanović.

Za više od 600 radnika MIN Vagonke i Lokomotive ova će godina biti uspešna, s obzirom da su, uz podršku Grada, obezbeđeni poslovi za 2013. godinu preko Ministartsva finansija i Železnica Srbije, istakao je narodni poslanik, Branislav Jovanović.

Vagonka posluje sa brojnim kompanijama, kako u zemlji tako i inostranstvu, a u toku su i pregovori sa Železnicama Bugarske.

I radnici ostalih niških firmi, poput Elektronske industrije, „Elmonta“ ili „Jastrepca“, mogu očekivati nove poslove u toku 2013. godine. Jovanović dodaje da je ovo dobar primer kako se zajedničkim trudom čelnika grada i narodnih poslanika može poboljšati niška privreda, što je , ujedno, i šansa za oporavak nekada najuspešnijih niških preduzeća.

Povezane vesti