018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Obeleženo 47 godina rada Fakulteta zaštite na radu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi:

Dodelom plaketa i nagrada najboljim studentima i najzalužnijim organizacijama koje su doprinele boljem radu Fakulteta zaštite na radu obeleženo je 47 godina rada i postojanja ove visokoškolske ustanove.
Smirajući rezultate, dekan ovog fakulteta prof dr Ljiljana Živković je istakla da će se i ove akademske godine raditi na uvođenju novih smerova, otvaranju novih laboratorija kao i na boljoj međunarodnoj saradnji sa obrazovnim ustanovama šriom sveta.
Povodom dana Fakulteta zaštite na radu bronzanu plaketu dobio je studnetski parlament ovog fakulteta, srebrnu Rusko srpsko humanitrani centar a zlatnu rektor niškog Univerziteta prof dr Dragan Antić.
Stvaranje evropskih uslova za dalja usavršavanja mladih i dalje je prioritet Fakulteta zaštite na radu, kaže dekan prof dr Ljiljana Živković.
Na svečanoj akademiji nagrađena su i četiri najbolja studenta sa prosečnom ocenom iznad 9. Među njima je studentkinja III godine osnovnih akademskih studija Nada Domanović.
Posle završenih master studija studenti stiču zvanje inženjera zaštite na radu, zaštite životne sredine, od požara, kao i zvanje inženjera za upravljanje komunalnim sistemom i vanrednim situacijama. Svi oni, kako kažu u ovoj visokoškolskoj ustanovi, traženi su na tržištu rada.