018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Obeleženo 200 godina od rođenja Josifa Pančića (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Naučnim skupom na Univerzitetu u Nišu obeleženo je 200 godina od rođenja velikog lekara, naučnika i akademika Josifa Pančića. S obzirom na to da je njegov doprinos srpskoj nauci ogroman, zadatak sadašnjih akademika je da nastave njegovu viziju, kaže predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti prof. dr Nikola Hajdin.

Josif Pančić je svojim radom dao ogroman doprinos srpskoj nauci. S obzirom na to da je bio prvi predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, može se smatrati i jednom od utemeljivača savremene nauke. Zbog toga je i obaveza današnjih naučnika da sačuvaju uspomenu na Pančića i nastave da primenjuju njegove principe, kažu predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti prof. dr Nikola Hajdin i rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić.

Ovaj skup organizovali su Srpska akademija nauka i umetnosti, Centar za istraživački rad SANU i Univerziteta u Nišu, Prirodno-matematički fakultet, Srpsko lekarsko društvo – podružnica Niš i Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ u Nišu.

Povezane vesti