018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Obeležene Poklade (VIDEO)

Komentari: isključeni

Povodom praznika “Poklade”, koji predstavlja i početak hrišćanskog obeležavanja velikog posta uoči Uskrsa, konjički klub “Nonijus” iz Gornjeg Međurova u saradnji sa GO Palula, šesti put zaredom organizovao je manifestaciju u narodu poznatu kao “karaveštice”. Organizatori kažu da, ova već tradicionalna manifestacija, ima za cilj obnovu narodne tradicije i starog izvornog stvaralaštva, ali služi i kao svojevrstan vid zabave za decu koja učestvuju u manifestaciji.

Vojnici, stare veštice sa metlama, štrumpfovi, patuljci i razni crtani likovi. Ovo su poklade u Gornjem Međurovu, manifestacija koja već postaje tradicija za decu iz Niša i okoline.

Organizatori, koji šesti put zaredom pripremaju ovu manifestaciju, kažu da je svake godine drugačije, i da sve više dece učestvuje u predstavama, maskenbalu i preskakanju logorske vatre, koja je I obeležje ovog praznika.

Manifestaciju je podržala i GO Palilula.

Kao i prethodnih, i ove godine organizatori su za sve učesnike spremili simbolične nagrade, a kako kažu, za iduću godinu pripremaju i nova iznenađenja za decu koja slave poklade.