018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Obeležen dan srpske artiljerije (VIDEO)

Na svečanosti u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“ obeležen je 14. septembar – Dan artiljerije, mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije i vojne policije. Ovaj dan obeležava su u znak sećanja na isti datum 1918. godine kada je počela artiljerijska priprema za proboj Solunskog fronta. Zamenik komandanta kopnene vojske General Major Milosav Simović čestitao je praznik artiljercima, a najzaslužnijim pojedincima uručne su nagrade. Ceremonija je završena svečanim defileom.

Ovaj praznik mešovita artiljerijska brigada dočekuje zadovoljna rezultatima koje je ostvarila u prethodnom periodu, kaže se u njihovom saopštenju. Osposobljavanje jedinica za namenske zadatke, izvođenje vežbi sa bojevim gađanjem, kontrola dela zone bezbednosti i administrativne linije, kao i saranja sa civilnim sektorom samo su neki od uspešno završenih zadataka na koje je ova brigada ponosna. Praznik je artiljercima čestitao i Zamenik komandanta kopnene vojske General Major Milosav Simović i poželeo im da uspešno nastave da ispunjavaju svoje obaveze.

Iako živimo u teškim vremenima, kako za društvo,tako i za vojsku, pripadnici artiljerije, mešovite artiljerijske brigade i vojne policije moraju ostati na visini zadatka, kao što je to bio slučaj i do sada, kako bi na najbolji način služili svojoj zemlji, rekao je povodom obeležavanja ovog značajnog dana pukvnik Zvonko Stojković, komandant mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije.

Pukovnik Stojković je istakao i da mešovita artiljerijska brigada aktivno nastoji da ostane dostojna svojih slavnih predaka, slaveći na taj način njihovo herojstvo i požrtvovanje.