018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

O pacijentima iz Donje Vrežine brine još jedan lekarski tim (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Zahvaljujući saradnji između Grada, opštine Pantelej i Doma zdravlja, za 6000 pacijenata koji pripadaju ambulanti Donja Vrežina obezbeđena je brža i kvalitetnija zdravstvena usluga.

To je postignuto uz minimalne utroškove, renoviranjem prostorija ove zdravstvene stanice i boljom reorganizacijom radne snage, uvođenjem još jednog lekarskog tima.

Zdravstvena ambulanta u Donjoj Vrežini najfrekventnija je na teritoriji opštine Pantelej jer broji 6000 pacijenata. Do sada su u ovoj ambulanti radila samo dva lekara sa sestrama. Sa po 3000 pacijenata, bili su preopterećeni, tako da je bilo neophodno da se to promeni i da se broj lekara i pacijentata uskladi sa standardima u ovoj delatnosti.

Nadležni u gradu i GO Pantelej pomogli su da se renoviraju i adaptiraju prostorije u Zdravstvenoj stanici „Donja Vrežina“.

Dva lekarska tima bila su nedovoljna za sve veći broj zdravstvenih osiguranika i pacijenata, koji žive u ovom delu opštine Pantelej, kaže Slavica Aleksić, šef zdravstenih stanica „Ratko Pavlović“, „Lira“ i „Donja Vrežina“.

Ambulanta „Ratko Pavlović“, posle pokretanja stečajnog postupka ima nerešen status i imovinsko-pravne odnose. Već naredne nedelje kreću razgovori sa stečajnim upravnikom, i nadležni veruju da će pronaći rešenje kako 10.000 pacijenata ne bi ostalo bez kvalitetne zdravstvene usluge, kaže narodni poslanik Bratimir Vasiljević.

Povezane vesti