018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

O eventualnom poskupljenju hleba – nakon žetve (VIDEO)

I dok u „Žitopeku“ najavaljuju moguću potpunu obustavu proizvodnje hleba i peciva, u Uniji privatnih pekara tvrde da razloga za brigu građana nema. Ističu da postoji dovoljno jaka konkurencija koja može da preuzme tržišnu utakmicu, i pokrije sve korisnike koji su bili klijenti nekadašnjeg pekarskog giganta. Dodaju da za sada nije planirano poskupljenje pekarskih proizvoda, ali da je izvesno da će nakon ovogodišnje žetve, korekcije cena ipak biti.

Kao i u svakoj poslovnoj branši, i niška pekarska proizvodnja zavisi od surovih tržišnih uslova, koji određuju način rada i poslovanja svih, kažu u Uniji niških privatnih pekara. Tvrde da problemi zaposlenih i vlasničke strukture u Žitopeku, koji su aktuelni već neko vreme, i eventualna obustava rada, koju su na današnjem štrajku upozorenja radnici najavili, svakako neće značiti to da će Nišlije ostati bez hleba.

O eventualnim poskupljenjima hleba, kažu u Uniji, još uvek je rano da se priča, ali će nakon završetka žetve situacija svakako biti jasnija.

Prema procenama poljoprivrednih stručnjaka, ovogodišnje zimske temperature nisu pogodne za povoljan rast pšenice i žita, što može biti i dodatni razlog za eventualni porast cena hleba i peciva.

Povezane vesti

  • DDD

    TREBALO BI DA SE PRAVI KVALITETNIJI HLEB!