018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

NUNS i Asocijacija medija – privilegovani, a opet nezadovoljni

Komentari: isključeni

Saopštenje Koalicije zaposlenih u medijima i Sindikata novinara Srbije:

Koalicija zaposlenih u medijima (ZUM) i Sindikat novinara Srbije (SINOS) najoštrije protestuju zbog najnovijih medijskih manipulacija Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Asocijacije medija.

Od formiranja radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu seta novih medijskih zakona, Asocijacija medija i NUNS imali su svoje predstavnike koji su direktno kreirali njihov sadržaj.

Sa druge strane, Koaliciji zaposlenih u medijima nije dozvoljen čak ni status posmatrača, čime smo od starta grubo diskriminisani.

Asocijacija medija i NUNS javno izražavaju nezadovoljstvo i komentarišu odredbe najnovijeg Nacrta zakona o informisanju, u čijem su pisanju neposredno učestvovali, a koji je za našu Koaliciju i celokupnu javnost nedostupan i poverljiv.

Medijskim pritiskom i manipulacijama, koje smo već imali prilike da vidimo i kod donošenja Zakona o javnim preduzećima, Asocijacija medija i NUNS još jednom pokušavaju da direktno utiču na odredbe zakona koje bi bile u isključivo u njihovom interesu.

Koalicija ZUM zahteva od Ministarstva kulture i informisanja da prekine diskriminatorsku praksu prema najbrojnijoj Koaliciji, koja zastupa interese zaposlenih u medijima i interese sindikata.

Pozivamo Ministarstvo kulture i informisanja da obavesti javnost kako je moguće da je Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima pod velom tajne za sve, osim za NUNS i Asocijaciju medija.

O nastavku diskriminacije, agresivne kampanje i manipulacija NUNS-a i Asocijacije medija obavestićemo Predsednika Republike, Vladu Srbije, resornog ministra, Skupštinu Srbije, sve poslaničke grupe, Delegaciju Evropske unije u Srbiji, Misiju OEBS-a u Srbiji, Evropsku komisiju, Evropski parlament, Evropsku i Svetsku federaciju novinara.

 

U Beogradu, 11.6.2013. godine

Koalicija ZUM i SINOS

Povezane vesti