018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

NTV učesnik „Noći muzeja“

Komentari: isključeni

Majsko veče u kojem se kultura uzdiže u zvezde, publika uzdiše od utisaka, a granice umetnosti i provoda se stapaju u istom sazvežđu – deseta „Noć muzeja“ počinje 18. maja, a prvi put ove godine, uz ostale institucije kulture u gradu, učestvovaće i Niška televizija.

Noć muzeja otvara u petak 17. maja “Fashion corner“ i „Unit Designe”, na kome će mladi modni dizajneri predstaviti svoje kolekcije za 2013. godinu, a u subotu već od 16 sati, Niški kreativci u ulici Vojvode Mišića, ispred svoje galerije, sa tridesetak autora predstaviti mini-kolekcije. Većina dešavanja u Noći muzeja odvijaće se na otvorenom, a ovu godinu karakteriše i saradnja niških institucija kulture. Tako će posetioci Galerije „Srbija“, na primer, osim izložbe “Ozvučenje”, na kojoj će biti izloženi radovi iz fonda kolekcije „Winner Stadishe“ osiguranja, moći da čuju i operske arije i prisustvuju nastupima studenata Fakulteta umetnosti u Nišu.

Ove godine Niška televizija je zvanični učesnik „Noći muzeja“ i to izložbom na temu istorije medija. Pozivamo sve da posete našu izložbu u periodu do 22 sata, a one koji kod kuće imaju neki stari radio, ili tv-prijemnik, mikrofon, novine, svojim starinskim aparatima doprinesu našoj postavci.

Na programu NTV-a od 20 do 22 sata – specijalno izdanje emisije „Niš uživo“, uz brojne goste.

Muzeji i galerije radiće 2 sata nakon ponoći. Ova subota razlikovaće se od ostalih i po tome što za izlazak neće biti potrebno mnogo para, jer je ulaz svuda slobodan.

 

 

Povezane vesti