018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

NTC program podiže nivo intelektualnih sposobnosti dece (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“NTC“ ili Nikola Tesla sistem učenja, na svetskom bordu direktora Mense, proglašen je najefikasnijim u dostizanju upotrebnih i kreativnih znanja. Predavanje o prednostima savladavanja gradiva na taj način održaće autori ovog jedinstvenog programa 22.decembra u Nisu.
NTC program podiže nivo intelektualnih sposobnosti dece, sprečava poremećaj koncentaracije, razvija koordinaciju pokreta i motorike. Razvija brzinu razmisljanja, povezivanja i zakljucivanja.Njegovi tvorci su dr Ranko Rajović i knjizevnik za decu Uroć Petrović.
NTC sistem,je rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti kreativnog učenja i razmipljanja. Sprovodi se u 14 država Evrope.
Za učenike četvrtih razreda niških Osnovnih škola, radionica po NTC sistemu biće organizovana u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.Kandidate škole prijavljuju Regionalnom centru za obrazovanje, koji je školama već poslao pozive. Najbolji đaci sa ove edukacije će, kao asistenti, biti angažovani na narednoj NTC radionici, koja će za predškolce i učenike svih ovdašnjih osnovnih škola biti organizovana prvog februara.