018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novootvorena laboratorija opremljena najsavremenijom opremom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Novootvorena laboratorija za vanredne situacije na Fakultetu zaštite na radu, jedna je od najmodernijih i najsavremenijih, i sigurno je da će opravdati svoje postojanje već u narednih nekoliko godiina, kažu iz uprave ove visokoškolske ustanove. Dodaju da će oprema, ali i rukovanje njome, osim studentima fakulteta i stručnjacima biti dostupna i široj javnosti, kako bi Nišlije bile što bolje upoznate sa načinima reagovanja u vanrednim situacijama.
S obzirom na vremenske nepogode koje poslednje dve godine poga]aju na[u zmelju, kako zimi tako i leti, laboratorija koja je otvorena pri Fakultetu zaštite na radu, pored Centra za vanredne situacije biće veoma korisna za sve građane Srbije, a posebno Niša, kažu nadležni sa fakulteta. Tvrde da je opremljena najsavremenijim uređajima koji se koriste svuda u svetu, i da će studentima biti od velikog značaja.
Sa fakulteta navode i da će ona svima biti dostupna, kao i da će svi koji su zainteresovani moći da uče neke pojedinosti o ponašanju u vanrednim situacijama.
Najsavremenija oprema i nastavni centar koristiće fakultetu u edukaciji studenata na master studijama, ali i naredne godine kada bude otvoren novi studijski program. Ukoliko dobije zeleno svetlo, studijski program civilne zaštite i vanrednih situacija brucoši bi mogi da upišu već naredne školske godine, a njegov rad bio bi organizovan uz stručnu pomoć predavača sa Kriminalističko-policijske akademije i Fakulteta bezbednosti iz Beograda, niškog Elektronskog fakulteta i Univerziteta iz Sankt Peterburga.

Povezane vesti