018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novo preduzeće u Gornjoj Toponici

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Grad Niš odlučio se za javno-privatno partnerstvo i prvi put će u sektoru poljoprivrede formirati novo privredno društvo. Tu će biti mesta za oko 400 radnika i više od 1000 kooperanata, kaže pomoćnik gradonačelnika, Jovan Stojković.

Izraelska kompanija „MC grupa“ zajedno sa Gradom u ataru sela Gornja Toponica i Mezgraja uzgajaće poljoprivredne kulture koje će kasnije, biti isključivo izvožene. Grad i privatni partner formiraju novo preduzeće i odnos u početnom ulogu te nove komapnije je 51 prema 49 odsto na strani Izraelaca, rekao je pomoćnik gradonačelnika za oblast poljoprivrede, Jovan Stojković. Kompletna tehnologija uzgajanja poljoprivrednih kultura, dolazi iz Izraela, dok će radna snaga biti iz Srbije.

Svu tehnologiju obezbeđuju Izraelci, pre svega njihovo seme, hemijska sredstva i zaštita. To će biti zdrava hrana, koja će iz Niša odlaziti, za sada samo za inostrano tržište.

Odluku o pаrtnerstvu jаvnog i privаtnog sektorа u oblаsti poljoprivrede Gradsko veće uputilo je Skupštini Grаdа nа usvаjаnje. Kao najvažniji ciljevi izdvajaju se podsticаnje ekonomskog i socijаlnog rаzvojа, unаpređenje životnog stаndаrdа stаnovništvа, rаzvoj i rаst poljoprivredne proizvodnje, kao i uvećаnje prihodа, odnosno budžetа Grаdа.

Povezane vesti