018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novo groblje uređeno pred Zadušnice

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Od subotnjih Zadušnica, za vozila na kojima je okačen znak osoba sa invaliditetom, ulazak na Novo groblje biće besplatan!

Ovu ideju inicirao je predsednik niške Skupštine prof. dr Mile Ilić, a u delo će je, kao odluku, sprovesti novi v. d. direktora Javno-komunalnog preduzeća „Gorica“, Igor Jovanić. Novo groblje je odlično uređeno, rekli su nakon obilaska, a uskoro bi trebalo da zaliči na uređeno i Staro niško groblje.

Poslednjih dana Nišlije su se prilično žalile kabinetu predsednika Skupštine, nezadovoljne uređenjem Novog groblja. Zbog toga se prionulo na sređivanje, a rezultat nije odustao.

Ilić podseća da su u velikim evropskim gradovima groblja memorijalni parkovi, pa se tako na ovo mesto mora gledati sa dostojanstvom. Sve je spremno za subotnje Letnje zadušnice, a još jedna dobra vest: ulazak na groblje, koji se inače plaća 90 dinara, od subote za vozila sa znakom osoba sa invaliditetom biće besplatno.

Osim što se vodi računa o Novom groblju, red je da se poradi i na Starom. Iako dugo postoji ideja da Staro groblje postane memorijalni park, nikako da se izdvoji dovoljno novca. Međutim, ima nade: u Gorici kažu da se u ovom momentu hemijski čisti, a onda najzad počinje uređenje.

Povezane vesti