018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novine u radu JKP „Medijana“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Javno-komunalno preduzeće „Mediana“ planira da do kraja godine uvede značajne novine u sistemu upravljanja otpadom, zahvaljujući projektu prekogranične saradnje sa bugarskom opštinom Pernik. U prvoj fazi projekta koga finansira EU sa pola miliona evra, grad Niš će dobiti 18.000 novih kanti, a domaćinstva 138.000 kesa za selektovanje otpada. Ideja je da se reciklažom ovog otpada čuva prirodna sredina, a privredi obezbedi sirovina za proizvodnju.

I pored besparice i sve teže naplate potraživanja, u JKP „Mediani“ planiraju da poboljsaju svoju uslugu. Sa prijateljima iz Bugarske opštine Pernik rukovodstvo medijane ralizuje Projekat unapređivanja Sistema upravljanja otpadom.

JKP „Mediana“ pruža servis koji je neophodan svim gradjanima Niša. Stoga je vrlo važno da se obaveze prema ovom preduzecu redovno izmiruju. Neplaćanje računa ugrožava ne samo funkcionisanje „Mediane“ već i čitavog grada.

U „Mediani“ planiraju da novim vozilima i osavremenjavanjem voznog parka jos vise unaprede svoju uslugu prema krajnjim korisnicima, kaze direktor Vučković.

Povezane vesti