018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novinarska udruženja traže da Šabić reaguje

Sindikat novinara Srbije, Kragujevačka inicijativa i Koalicija zaposlenih u medijima do današnjeg dana nisu od nadležnih dobili odgovore na ključna pitanja.

Ova udruženja pozvala su poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja reaguje, s obzirom da u zakonskom roku nije odgovoreno na njihova pitanja koja je aktuelizovao Saša Gajin, član Radne grupe za izradu medijskih zakona.

Sindikat novinara Srbije, Kragujevačka inicijativa i Koalicija zaposlenih u medijima, čiji je član i Niška televizija, do današnjeg dana nisu od nadležnih dobili odgovore na ključna pitanja:

Da li je Vlada Srbije donela bilo kakav akt o redefinisanju usvojene Medijske strategije? Ako nije, na osnovu čega je Ministarstvo kulture i informisanja donelo rešenje o formiranju Radne grupe za pisanje medijskih zakona sa zadatkom redefinisanja Medijske strategije?

Koji su to krugovi i neformalne grupe zainteresovane za medijsko zakonodavstvo uticale na sadržaj nacrta zakona objavljenih na sajtu Ministarstva kulture i informisanja?

Koliko je tajnih sastanaka održano na kojima su prepravljane odredbe zakona koji su prethodno bili usaglašeni na Radnoj grupi i ko je ispred Ministarstva kulture učestvovao na ovim sastancima?

Ko je organizator tajnih sastanaka i ko su članovi tajne radne grupe?

Ko su stvarni autori nacrta zakona o javnim servisima koji je objavljen na sajtu Ministarstva kulture i informisanja?

Ko je odobrio objavljivanje ovog nacrta zakona ako iza njega ne stoji Radna rupa i ministar kulture i informisanja?

Zašto Ministarstvo kulture i informisanja nastavlja sa ignorisanjem Koalicije zaposlenih, Kragujevačke inicijative i Sindikata novinara Srbije, kada oni okupljaju najveći broj zaposlenih u medijima Srbije?

Povezane vesti