018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novinarska ekipa NTV isterana iz prostorija Komore (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Disciplinski pretres koji se zbog kršenja štrajka advokata vodi protiv advokata Bobana Džunića odložen je jer je on tražio izuzeće pojedinih članova komisije. Pretres je, bez objašnjenja, održan bez prisustva javnosti a novinarska ekipa Niške televizije bila je, po nalogu predsednice niške Advokatske komore Brankice Orlović, isterana iz prostorija Komore.
Do bilo kakvog objašnjenja nadležnih u Advokatskoj komori a u vezi odstranjivanja nismo uspeli da dođemo. Našoj ekipi nije dozvoljeno da završetak postupka sačeka čak ni u hodniku ispred prostorije gde se održavao pretres. Kada, međutim, izveštavamo o štrajku ili nezadovoljstvu advokata, vrata Komore su nam do sada uvek bila širom otvorena. Ovakav stav prema novinarima je, prema oceni advokata Džunića, neutemeljen i mimo propisa.
Predsednica Advokatske komore Niš Brankica Orlović nakon današnjeg pretresa nije se javljala ni na telefon pa je druga strana priče za sada ostala nedorečena.

Gostujući u emisiji Dobar dan, predsednica Advokatske komore Niš, Brankica Orlović je rekla da je došlo do nesporazuma, i da ona ne može da komentariše tok pretresa protiv Džunića, pošto to nije u njenoj nadležnosti, već u ingerenciji disciplinskog Veća. A za prisustvo pretresu, Orlović kaže da nije nadležna ona, već organi disciplinskog postupka Advokatske komore Niš.