018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi ugovori sa prevoznicima ušteda za gradski budžet (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ugovori koje je grad ptpisao sa preduzećima javnog gradskog prevoza već imaju pozitivne efekte na budžet. Kako je pojašnjeno, subvencije grada prema prevoznicima u septembru su iznosile pet miliona dinara, što je za sedam miliona manje u odnosu na prošlu godinu. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić očekuje da će subvencije u narednim mesecima biti još više smanjene, što će biti značajna ušteda.

Novi ugovori sa preduzećima javnog gradskog prevoza koji su stupili na snagu 1. septembra, znatno su povoljniji od prethodnih. Za to je najvećim delom zaslužna stavka koja predviđa da konduktere plaćaju sama preduzeća, a ne grad. Ipak, oko 30 kontrolora zaposlenih u Direkciji za javni gradski prevoz nastaviće do kontrliše prodaju karata, kaže gradonačelnik Niša prof. Dr Zoran Perišić.

Novim ugovorima je predviđeno da svaki autobus u javnom gradskom prevozu ima konduktera, dok se karte za prigradski prevoz kupuju kod vozača, a kontrola se vrši na prvoj i poslednjoj stanici gde ulazi i najviše putnika , kaže gradski većnik Mihajlo Zdravković. Veća kontrola znači bolju prodaju karata, a samim tim i manje subvencije koje grad izdvaja za prevoznike, dodaje Zdravković.

S obzirom na to da se veća prodaja karata očekuje u oktobru, kada studenti krenu na predavanja, Zdravković smatra da će subvencije grada biti još manje.

Povezane vesti