018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi transformator u okviru trafostanice „Niš 10″ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Trafostanica “Niš 10” od 31,5 Megavoltampera, preduslov je za stabilnost u napajanju, razvoj privrede i priključenje novih potrošača u severnom delu grada Niša, istakao je Igor Novaković, direktor „Jugoistoka“, prilikom otvaranja novog transformatora u sklopu trafostanice Niš 10, koja se nalazi u krugu fabrike pumpi “Jastrebac”. Investicija je vredna 370.000 evra.

Trafostanica „Niš 10″ izgrađena je 1985. za potrebe rada pogona „Livnice“ u okviru Fabrike pumpi „Jastrebac“. Danas je to elektoenergetski objekat koji će omogućiti razvoj Radne zone „Sever“ i novih naselja. Projektna dokumentacija za ovu trafostanicu prikupljana je od 2012. godine, a za koji dan sa priključenjem još jednog transformatora biće, i u tehničkom i u građevinskom smislu, zaokružena ova kapitalna investicija, kaže direktor Novaković.

Sa stodesetokilovoltnim trafostanicama „Sokobanja“, „Doljevac“ i „Ratko Pavlović“ biće obezbeđena elektoroenergetska stabilnost za narednih 10 do 15 godina i zaokružen najveći investicioni ciklus „Jugoistoka“ do 2017. godine. Mi smo pokretač i generator privrednih aktivnosti jugoistočne Srbije, zaključio je direktor Novaković.

)

Povezane vesti