018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi sistem javnog prevoza (VIDEO)

Od prvog septembra u Nišu važi novi sistem javnog prevoza. Iako je ovaj sistem doneo dosta novina, poput povećanog broja polazaka na linijama 3, 5 i 6, kao i većeg broja niskopodnih autobusa, ono što se neće menjati su cene karata, kažu iz Direkcije za javni gradski prevoz.

U proteklom periodu Direkcija za javni gradski i prigradski prevoz detaljno je analizirala sve saobraćajne tokove, autobuske linije, broj putnika, kao i saobraćajne špiceve i gužve, te na taj način donela odluko o povećanju broja polazaka na određenim relacijama. 

Prema Petronijevićevim rečima, kod odabira prevoznika koji će saobraćati gradom, posebna se pažnja obraćala na starost vozila, a jedan od bitnijih kriterijuma bilo je i postojanje niskopodnih autobusa. 

Iz Direkcije za javni prevoz najavljuju da će do kraja godine biti uspostavljen i novi sistem prodaje karata, pa će se one naplaćivati putem elektronskih uređaja. Podsećamo, svaku nepravilnost u gradskom prevozu građani će moći da prijavljuju Direkciji za javni gradski prevoz.

Povezane vesti

  • boban

    Zbog cega je ukinuta linija 11 prema Medosevcu