018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi Prostorni plan na teritoriji Nišavskog okruga (VIDEO)

Komentari: isključeni

Prostorni plan, koji će na teritoriji Nišavskog okruga početi da se primenjuje već sledećeg meseca, tačno će pokazati koje su mere neophodne za razvoj infrastrukture, šta država predviđa za rešavanje negativnih demografskih prilika i, na kraju, šta će sve doprineti smanjenju stope nezaposlenosti, koja u našem okrugu doseže gotovo 35 odsto. Ovo je za NTV najavio načelnik Okruga Aleksandar Cvetković, uz očekivanje da se već naredne godine na našim prostorima oseti blago poboljšanje životnih prilika.

Naredna godina daće odgovore na mnoga pitanja, poput povećanja stope zaposlenosti, sprečavanja daljeg pražnjenje nerazvijenih opština u Nišavskom okrugu, ali i efektnosti započetih reformi, ocenio je u emisiji ,,Hoću da znam“ načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković.

Cvetković dodaje da će primena Prostornog plana, koja bi trebalo da počne u septembru, biti ogledalo dugoročnih mera za razvoj Nišavskog okruga.

Privatizacija će, tokom naredne godine, neminovno dovesti do novih otpuštanja. Do 1. jula predviđeno je da budu privatizovani svi mediji u centralnoj Srbiji jer novi zakon ne predviđa regionalne javne servise izvan Vojvodine. Cvetković smatra da su mogli da budu uloženi veći napori da naš deo zemlje bude sagledan ravnopravno sa severom.

Načelnik Okruga je podsetio na najavu predsednika srpske Vlade o posebnim, znatno većim merama podsticaja zaposljavanju i samozaposljavanju u pet okruga na jugu Srbije, među kojima je i nišavski. I ove mere bi trebalo da krenu na jesen.

Povezane vesti