018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi načelnici gradskih uprava

Komentari: isključeni

Niške gradske uprave od danas i zvanično imaju nove načelnike i zamenike načelnika, pošto su od predloženih kandidata izabrani oni koji će se u naredne 4 godine truditi da maksimalno budu na usluzi građanima, odlučeno je na Sednici Gradskog veća.

Za pojedine uprave bilo je i više od 10 kandidata, a prednost pri izboru bila je stručnost, znanje, kao i iskustvo, s obzirom da su dužnosti ovih službi od ključnog značaja za funkcionisanje Grada, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Novi načelnik Uprave za građanska stanja i opšte poslove biće Lidija Miladinović, Uprave za finansije – Miljan Stevanović, za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu – Mirjana Popović, a za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj – Miodrag Brešković. Na čelu Uprave za planiranje i izgradnju biće Rodoljub Mihajlović, za poljoprivredu – Saša Stojiljković, dok će Uprava za imovinu i Uprava za privredu, održivi razvoj i zaš. životne sredine imati iste rukovodioce, kojima još uvek traje mandat.

Na Sednici Gradskog veća data je saglasnost za Program poslovanja Gradske stambene agencije, a jedan od prvih koraka je izgradnja 70 novih socijalnih stanova u ulici Majakovskog, dok za stanove na Ledenoj steni trenutno nema dovoljno novca.

Gradsko veće usvojilo je i zahtev ustanove „Pčelica“, kojim će cena dnevne užine, koja je do sada iznosila 65 dinara, biti povećana za 18,18 odsto, a pred većnicima će na sledećem zasedanju biti i zahtev Gradske toplane, koja traži poskupljenje daljinskog grejanja za skoro 26 odsto.

Povezane vesti